donderdag 25 maart 2010

Roy Makaay schiet Feyenoord naar finale

Feyenoord is de eerste finalist van de KNVB-beker omdat ze hebben gewonnen van FC Twente met 2-1. Makaay schoot tien minuten voor tijd zijn ploeg naar de bekerfinale.

Twente was in de eerste 45 minuten overduidelijk de bovenliggende partij in De Kuip. Twente had best veel kansen maar wist ze niet te benutten, dankzij de doelman van Feyenoord Mulder maar moest kort voor rust zijn meerdere erkennen in Ruiz. De Costa Ricaan werd perfect aangespeeld door De Jong en bleef oog in oog met de keeper ijzig kalm: 0-1.
Na de hervatting kreeg Het Legioen een onherkenbaar Feyenoord te zien, wat voor de supporters een positieve verandering was. Makaay ging naast Castaignos in de spits spelen en was betrokken bij de gelijkmaker. Via hem en Denny Landzaat kwam de bal terecht bij Van Bronckhorst, die met links Boschker in de verre hoek verschalkte: 1-1
Lang ging het duel daarna gelijk op, maar in de slotfase gaf de geslepen spits aan Rotterdamse zijde de doorslag. Een verre uittrap kwam terecht bij Leroy Fer, die met links de weggeslopen Makaay bereikte. De spits vond met een tegendraads schot de vrije hoek en liet Boschker kansloos: 2-1. Cheick Tioté raakte direct hierop nog de lat, maar Feyenoord wist te winnen en mag in de eigen Kuip de finale gaan spelen.